Zwerfafval: Hoe ga je dit tegen als gemeente?

Zwerfafval is een groot probleem binnen veel gemeenten. Gemeenten raken steeds voller met mensen, we bestellen steeds meer online en hebben dus vaak ook meer huisafval. Zeker in gemeenten waar je moet betalen om je afval kwijt te kunnen of speciale passen nodig hebt zorgt dit voor veel zwerfafval. Hierdoor raken bewoners weer gefrustreerd omdat hun straat of winkelcentrum er niet netjes bij ligt. Gelukkig is daar een oplossing voor!

Slimme afvalverwerking

Wanneer we over slimme afvalverwerking praten hebben we het over de slimme afvalbak Mr. Fill. De slimme afvalbak is zo ingericht dat je de vulgraad kan zien en zodat gemeenten op afstand kunnen zien of een bak geledigd moet worden. En daar valt vaak enorm veel winst in te halen. Niet alleen is dit fijn omdat bakken op tijd worden geleegd maar ook doordat je dus ook kan kiezen om toch later een keer de bak te ledigen. Dit zorgt er voor dat er op een betere manier omgegaan kan worden met de uitstoot van Co2. Wanneer je dit als gemeente goed op orde hebt ben je echt slim bezig.

Heavy Harry

Dan is er ook nog de ontwikkeling genaamd Heavy Harry. Hiermee kunnen bestaande bakken geüpgraded worden. Het grote voordele hiervan is dat je de bakken toch nog wat verder kan vullen dan normaal. De heavy harry is namelijk een pers die in de containers zijn geintegreerd. Hierdoor kan je vaak nog 20-40% extra ruimte winnen in je bestaande afvalbak. En dat scheel uiteindelijk weer zwerfafval en onnodig Co2 uitstoot van de vrachtwagens.

Slimme gemeenten

We zien dat er steeds meer gemeenten bereid zijn om gebruik te maken van slimme containers. Dit zien we niet alleen in Nederland maar zien we wereldwijd voorbij komen. Ben jij een aanhaker of afhaker?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *