Woolrich sweater

Woolrich combineert zijn eigen en tijdloze identiteit met innovatie en indrukwekkende technische prestaties, waardoor een Woolrich sweater een blijver is. ​​Woolrich, dat is comfort, duurzaamheid en stijl.

Succesvolle outdoor- en vrije tijdskleding

In 1830 bouwde John Rich, een immigrant uit Engeland, zijn wollen fabriek in Plum Run, Pennsylvania, en verkocht zijn wollen stoffen vooral aan houthakkers, oorspronkelijk zelfs met paard en kar. Eind jaren twintig begon het bedrijf met de productie van vrijetijdskleding. Woolrich is dan ook genoemd naar de stad waar alles begon en is niet meer weg te denken uit het hoger segment van duurzame kledij, ontworpen voor het buitenleven. Een Woolrich sweater staat voor een hoge kwaliteit, maar ook voor traditie.

Een trui of Woolrich sweater?

Zowel de sweater als het sweatshirt zijn gemaakt om je warm te houden; een trui wordt echter gemaakt door te breien of te haken, terwijl een sweatshirt wordt gemaakt op de manier waarop sportkleding wordt gemaakt.

Een ander verschil tussen de twee is dat, hoewel ze beide kunnen worden gemaakt van wol, katoen of polyester, een trui zachter en elastischer is omdat hij gebreid of gehaakt is. Een sweatshirt is niet zo elastisch maar wel zacht. De binnenvoering heeft een donzig dutje.

Een sweater is veelzijdiger dan een sweater. Het kan zowel casual als chic gedragen worden. Het kan worden gedragen met een overhemd en een stropdas of als een korte jurk voor vrouwen. Een sweatshirt daarentegen heeft een casual of sportieve uitstraling en wordt vaker met een joggingbroek gedragen als sportkleding, hoewel het ook vrijetijdskleding kan zijn. Bovendien zijn er tegenwoordig honderden sweaterontwerpen op de markt (gesloten voorkant, open voorkant, v-hals, coltrui, kort, lang, korte mouwen, lange mouwen, enz.). De meeste sweatshirts hebben echter bijna hetzelfde patroon

Geef een reactie