Tips voor bij het solliciteren

Ben je op zoek naar een nieuwe baan, alleen heb je niet zo veel ervaring met solliciteren? Geen zorgen! Wij helpen je graag een eindje op weg. Solliciteren hoeft namelijk helemaal niet eng of moeilijk te zijn, zolang je maar de juiste voorbereiding treft. Ben je benieuwd hoe je dit het beste kunt aanpakken? Lees snel verder, wij geven je in dit artikel namelijk een aantal tips voor het solliciteren!

Zorg dat je CV up-to-date is

Ten eerste is het belangrijk dat je CV up-to-date is. Het is namelijk echt een no go als je slordigheidsfoutjes in je CV hebt staan of als deze niet volledig is. Loop je CV daarom nog eens extra goed na. Staan er geen spelfouten in? Heb je actuele en relevante competenties erin gezet? Het is ook goed om kwaliteiten in je CV te verwerken waar ze naar vragen in de vacature. Wil je bijvoorbeeld werken bij de overheid? Zet dan bijvoorbeeld oplossingsgericht bij je competenties. Natuurlijk moet het ook wel echt bij je passen en is het niet de bedoeling dat je dingen opschrijft die totaal niet bij je passen. Uiteindelijk val je dan toch wel door de mand.

Sollicitatiebrief

Hetzelfde geldt eigenlijk voor je sollicitatiebrief. Zorg dat deze goed aansluit op de vacature en dat er geen spelfouten in zitten. De sollicitatiebrief kun je heel gericht schrijven als je weet waar je op solliciteert. Solliciteer je bijvoorbeeld op vacatures overheid? Dan kun je erin zetten waarom je het zo leuk lijkt om te werken bij de overheid en waarom ze jou moeten kiezen. Hierbij kun je verwijzen naar je eigen kwaliteiten en je CV. Zorg er daarnaast voor dat de opmaak van je brief goed is. Zoek eens op internet naar alle formaliteiten en stel je eigen brief samen. Zo vind je ongetwijfeld snel een baan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *