Redenen om een puinbak te huren tijdens het verbouwen

Bij een verbouwing of renovatie komt veel kijken. Je papieren en vergunningen moeten op orde zijn, materialen moeten worden ingekocht én je zal aannemers moeten inhuren of andere mensen die je kunnen helpen. Zeker als er veel gesloopt moet worden, zul je te maken krijgen met een grote hoeveelheid afval. Dit moet je op de een of andere manier weer kwijt kunnen. Hiervoor is het slim om een afvalbak te huren! Wij vertellen je graag waarom.

Gescheiden afval

Ten eerste is een puinbak ideaal, omdat je zo je afval gescheiden kunt opbergen. Het afval kun je namelijk niet in dezelfde container gooien. Om moeite te besparen kun je dus beter een puinbak huren waar het daarvoor bestemde afval in opgeslagen kan worden. Dit is beter voor het milieu en hiermee bespaar je een hoop tijd en gedoe.

Zorg uit handen

Verder is het zo dat je bij verbouwing wel andere zaken aan je hoofd hebt dan het verwerken van afval. Als je een puinbak huurt, wordt er in principe een zorg uit handen genomen. De puinbak wordt bij je afgeleverd en je kunt deze vervolgens een aantal weken laten staan. Als de bak vol zit zal de aanbieder deze ook weer ophalen en legen of vervangen voor een nieuwe puinbak.


Je hoeft zelf niet te rijden

Het voordeel van een puinbak is dat je zelf hiermee niet naar de stort moet rijden. Als je zelf je afval moet verwerken moet je eerst een busje huren en hier meerdere malen mee naar de stortplaats rijden. Dit is zonde van je tijd, aangezien het verbouwen op deze manier alleen maar langer gaat duren. Hiernaast moet je voor een stortplaats ook betalen. Als je een puinbak huurt bespaar je dus op het huren van een busje, het heen en weer rijden en de stortkosten. Het huurbedrag van de puinbak valt dan altijd lager uit.