Meubelen die je zelf kunt maken

Heb je zin om je interieur aan te passen of je tuin een upgrade te geven? Je kunt dan iets nieuws kopen, maar het is eigenlijk veel leuker om zelf wat te maken. In deze blog krijg je een aantal tips met betrekking tot de meubels en objecten die je relatief eenvoudig zelf kunt bouwen, zonder dat het je al te veel frustratie op gaat leveren. Bekijk onze tips dus meteen!

Een bar in de tuin

Heb je een mooie tuin waar je graag tijd doorbrengt met je vrienden of familie? Dan is het misschien wel een goed idee om met plaatmateriaal of timmerpanelen een mooie buiten bar te maken. Het is dan wel een bar, maar je kunt er veel meer mee doen dan alleen maar aan drinken. Je kunt het immers ook gebruiken om gezellig aan te eten wanneer je bijvoorbeeld een paar hoge stoelen erbij zet. Dan heb je meteen een project voor de volgende keer!

Een nieuwe tafel

Eén van de leukste en gemakkelijkste houtprojecten waar je aan kunt beginnen is een tafel. Het principe blijft hetzelfde. Je hebt altijd 4 poten, een blad en tussenschotjes nodig. Die tussenschotjes zijn ontzettend belangrijk, want anders zal de tafel altijd instabiel zijn. Wanneer je hier rekening mee houdt kun je de tafel zo groot of klein maken als je zelf wilt. Kies meteen een mooie houtsoort of verf de tafel wanneer deze af is bijvoorbeeld, zodat er een prachtig nieuw meubel ontstaat!

Lekker aan de slag

Ga je aan de slag met één van de hierboven genoemde meubels, of had je toch nog een ander idee? Wat je ook gaat maken, zorg dat je van tevoren even goed opzoekt hoe je een stevig eindresultaat krijgt. Dan hoef je in ieder geval niet opnieuw te beginnen!