Houdt je lichaam gezond

Als je lichaam correct functioneert, voelt alles alsof het samenwerkt – je botten, spieren, gewrichten, hersenen en zelfs je zenuwen. Als dat niet gebeurt, is er ergens een zwakte. Je hebt misschien geen pijn, maar het vermogen van jouw lichaam om dingen te doen die je graag doet, is beperkt. Probeer bijvoorbeeld eens te gaan zitten met je benen voor je uit. Reik nu om je tenen aan te raken. Als je je tenen niet kunt aanraken, is dat disfunctie. Iets houdt je lichaam tegen om te doen wat je nodig hebt. Hoewel dat op dit moment misschien geen pijn veroorzaakt, kan het leiden tot lage rugpijn en andere problemen die behandeling vereisen.

Volgens veel theorieën over gezond eten, zou een persoon voedsel moeten eten dat zijn of haar lichaam dagelijks alkaliseert. Junkfood, ongezond of onevenwichtig voedsel verzadigd met chemische toevoegingen heeft echter het tegenovergestelde effect, het verzuurt ons lichaam. Als het grootste deel van je dieet bestaat uit vet vlees, eieren, zuivelproducten, koffie, alcohol, nog steeds fruitdranken, witte bloemgerechten en een bron van slechte koolhydraten zoals snoep, dan is het hoog tijd om alarm te slaan. Het lichaam kan dagelijks van nature alkalisch worden gemaakt, maar het is noodzakelijk om specifieke producten te kiezen.

Niet alleen eten, maar ook levensstijl is belangrijk

Als je je elke dag vermoeid voelt, wordt het steeds moeilijker om kracht te vinden, ben je vaak in een slecht humeur en is de productiviteit aanzienlijk gedaald. Dit kan ook worden veroorzaakt door een verstoorde alkaliteit van het lichaam. Het manifesteert zich ook in slapeloosheid of de verslechtering van het algemeen welzijn. Vrouwen merken bijvoorbeeld vaak dat nagels beginnen af ​​te breken, haren uitvallen en de conditie van hun huid verslechtert. Tijdens het hete seizoen wordt dit gevoel van malaise verergerd als we maar weinig water consumeren. Als we actief reizen, sporten en/of veel tijd in de zon doorbrengen, verliezen we veel mineralen en is de alkali- en zuurbalans van ons lichaam verstoord. Het kan ook helpen als we producten consumeren met hoogwaardige alkalische mineralen zoals calcium, magnesium en kalium. Hun evenwicht kan ook worden gehandhaafd door natuurlijk mineraalwater van hoge kwaliteit. Het is waar dat je, voordat je het kiest, moet letten op het soort mineralisatie waaruit het is samengesteld. Water met een gemiddelde mineralisatie is het meest geschikt voor dagelijkse consumptie. Ben je op zoek naar een innovatieve en efficiënte behandelmethode? Dry Needling is een goede keuze. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een ander behandeling te kiezen, bijvoorbeeld een manuele therapie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *