HOE VERLICHT JE HET BUREAU VAN EEN STUDENT GOED?

Het is een feit dat verlichting onze gezondheid en ons welzijn beïnvloedt. Daarom is het zo belangrijk om lichtbronnen voor individuele kamers in huis zorgvuldig te selecteren. Slecht afgestemd licht zal een bijzondere impact hebben op het welzijn van onze jongsten. Jouw schoolgaande kind brengt veel tijd aan het bureau door boven boeken, dus verkeerd gekozen verlichting aan het bureau van de student kan zijn gezondheid en academische prestaties beïnvloeden. In dit artikel leer je hoe je herkent dat het bureau van een kind slecht verlicht is. We bespreken waar je op moet letten bij het kiezen van een lamp voor het studentenbureau en welke soorten verlichting we het meest aanbevelen.

Bureauverlichting voor studenten – hoe controleer je of deze juist is?

De meest betrouwbare indicator dat een bureau niet goed verlicht is, is wanneer een kind over boeken zakt. Je kind maakt zo’n beweging om beter te zien. Dat betekent echter niet per se dat je de verkeerde leeslamp voor kinderen hebt. Misschien moet je gewoon de lamp in de leeslamp vervangen door een krachtigere.

Studentenbureaulamp – waar moet je op letten bij de keuze?

Meestal verlichten we de studieplek met een leeslamp met verstelbare arm. Het is een uiterst handige optie waarmee je op elk moment de richting van de verlichting kunt veranderen. Het bureau verlichten met een tafellamp is ook een goede oplossing. Je kunt dit type verlichting extra ondersteunen met wandlampen, als het bureau tegen de muur staat.

Ongeacht welk type kinderbureaulamp je kiest, probeer de volgende regels te volgen:

  • Zorg ervoor dat de leeslamp op het bureau van het kind goed is geplaatst, als iemand rechtshandig is, moet de leeslamp aan de linkerkant van het bureau worden geplaatst, zodat de leerling het licht niet met zijn schrijfhand blokkeert.
  • Controleer de afstand van de bureaulamp voor de student – de ruimte tussen de verlichte plek en de stroombron mag niet groter zijn dan 35 cm. Deze afstand zorgt voor een optimale verlichting van de studieruimte. Het zorgt ervoor dat de ogen van het kind niet vermoeid raken tijdens het werken.
  • Zorg ervoor dat de schoolbureaulamp mobiel is – het is de moeite waard om de leeslamp licht en gemakkelijk te verplaatsen te maken. Hierdoor kan het kind op elk moment de lichtrichting vrij instellen.
  • Kies het juiste design – functionaliteit speelt de hoofdrol bij een leeslamp, maar de uitstraling van de verlichting kunnen we niet helemaal negeren. We raden je aan om een ​​bureaulamp te kiezen die past bij de smaak en de kamerinrichting van je kind. We raden echter sterk patroonmotieven af, omdat ze de student kunnen afleiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *