De soorten knuffels waar kinderen blij van worden

Kinderen hebben vaak één favoriete knuffel en daarnaast nog een gigantisch arsenaal aan andere zachte, knuffelbare objecten en beesten. Wanneer je een kind een knuffel wilt geven is het dan ook belangrijk dat die knuffel bij dat kind past. Het ene kind vind alles leuk, het andere wil persé een bepaald dier, materiaal of soort knuffel. Om je een handje te helpen en wat inspiratie te bieden hebben we hieronder een paar soorten knuffels beschreven waar kinderen blij van worden. Bekijk ze meteen en kies er eentje uit waarvan je denkt dat je er goed mee zit!

Een pluche dier

Het pluche dier is een klassieker onder de knuffels, ze zijn er van bijna elk dier wel te vinden. Aapjes, giraffes, olifanten, zebra’s, hondjes, luipaarden en nog veel meer soorten bij elkaar. Heeft het kind een favoriete diersoort? Dan is een knuffelversie van dat dier vaak het beste cadeau dat er voor hem of haar bestaat!

Knuffeldoekjes

Naast normale knuffels zijn er ook knuffeldoekjes. Dit zijn lapjes zachte stof met daar een knuffel aan bevestigd. Op de een of andere manier vinden veel kinderen dit een ontzettend fijne versie van de knuffel, mede omdat het zo makkelijk is om het doekje vast te hebben en mee te nemen.

De grote teddybeer

Een echte klassieker is natuurlijk de grote teddybeer. Deze worden al ontzettend lang gemaakt en met veel plezier geknuffeld door kinderen. Niet voor niets worden sommige mensen ook voor knuffelbeer uitgemaakt: de grote teddybeer is verweven in onze cultuur en zal niet snel verdwijnen.

Het konijn Richie van Happy Horse

Met zijn ontzettend schattige neus en lange flaporen is het konijn Richie van Happy Horse een ontzettend populaire knuffel. Zowel ouders als kinderen smelten weg bij het zien van deze schattige beestjes.