De juiste hardloop begeleiding voor jou

Ga je de marathon lopen en wil je goed voorbereid aan de start? Wil je eens op een andere manier trainen? Op hartslag en met korte duurlopen? This is Running begeleid lopers in de weg naar halve en hele marathons. Dat doen zij met groepen en sinds kort ook met persoonlijke hardloop begeleiding. Je wordt proffessioneel begeleid door een hardloopcoach. Je gaat op hartslag trainen, doet korte duurlopen en gedurende 100 dagen lang word je intensief begeleid door trainers van This is Running.

De hardloopcoach van This is Running begeleidt hardlopers naar de 15 km, halve marathon en marathons. Op basis van het doel van hardlopers ga je een traject aan van 12 of 15 weken.Voordat het traject start doe je samen met de hardloopcoach een test om de hartslagwaardes te bepalen, zoals het omslagpunt, de hartslagzones en de halve en hele marathonhartslag. Met deze halve en hele marathonhartslag gaat de loper heel gericht trainen naar zijn doel. De halve marathonhartslag wordt ook gebruikt om naar de 15 km toe te werken. De hardloop begeleiding tijdens het traject is erop gericht om de deelnemer met plezier en progressie naar zijn doel toe te laten werken. Zo wordt er af en toe met de hardloopcoach een intervaltraining gedaan, worden er er (online) meetings gehouden en volgt de deelnemer een krachtprogramma. Ook krijgt de deelnemer tips en adviezen om nog meer uit zijn voorbereiding te halen.

Om gebruik te maken van persoonlijke hardloop begeleiding moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo moet je een minimale basisconditie van 10 km hebben. Ook moet je een 10 km binnen het uur kunnen lopen. Daarnaast is het essentieel dat elke hardloper een goede hartslagmeter heeft. Heb je dit namelijk niet train je wellicht niet op die hartslag waar je optimaal jezelf aan het voorbereiden bent. En dat is zonde van de voorbereiding, het traject en uiteindelijk van het doel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *